ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή

06.00 – 21.00

Σάββατο

06.00 – 16.00

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ

Για τα ραντεβού σας ή για οποιαδήποτε πληροφορία, καλέστε στο

210 400 1010
ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Ανακαλύψτε με ένα κλικ το πιο κοντινό σε εσάς Διαγνωστικό Κέντρο του Ομίλου μας.

Περισσότερα
ΑΙΜΟΛΗΨΙΑ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ

Προσφέρουμε στο χώρο σας άμεση εξυπηρέτηση και αξιόπιστη εξεταστική διαδικασία από τους έμπειρους αιμολήπτες μας.

Περισσότερα
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Απόλυτη Αξιοπιστία

Τα εργαστήριά μας διαθέτουν πλήρως αυτοματοποιημένα αναλυτικά συστήματα που σε συνδυασμό με το εξειδικευμένο προσωπικό μας, διασφαλίζουν σε όλα τα στάδια διενέργειας των διαγνωστικών εξετάσεων, αποτελέσματα υψηλής αξιοπιστίας και εγκυρότητας.

ΤΜΗΜΑ

Αιματολογικό

Το Αιματολογικό εργαστήριο με τη βοήθεια αυτόματων Αιματολογικών Αναλυτών και Αναλυτών πήξης σύγχρονης τεχνολογίας, καθώς και με την εφαρμογή μεθόδων αναφοράς όπως της υγρής χρωματογραφίας υψηλής απόδοσης(HPLC) διενεργεί Αιματολογικές εξετάσεις υψηλής αξιοπιστίας ιδιαίτερα σημαντικές στην Κλινική Διάγνωση. Η αξιοπιστία των αποτελεσμάτων του Αιματολογικού εργαστηρίου εξασφαλίζεται από τις σύγχρονες μεθόδους που χρησιμοποιεί, το υψηλό επιστημονικό επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού του και την εφαρμογή προγραμμάτων εσωτερικού και εξωτερικού ελέγχου ποιότητας των εξετάσεων.

Στο Αιματολογικό Εργαστήριο διενεργούνται ενδεικτικά οι παρακάτω εξετάσεις:

 • Εξετάσεις γενικού ελέγχου ( Γενική Αίματος – ΤΚΕ – ομάδες-Rh). Η γενική εξέταση αίματος περιλαμβάνει τη μελέτη των έμμορφων συστατικών του αίματος όπως τον Αιματοκρίτη, την Αιμοσφαιρίνη, τα Ερυθρά και Λευκά αιμοσφαίρια, τα Αιμοπετάλια, τους Ερυθροκυτταρικούς δείκτες και τη μικροσκόπιση του περιφερικού επιχρίσματος.
 • Εξετάσεις για τη διερεύνηση των αναιμιών (άμεση και έμμεση Coombs, ΔΕΚ, έλεγχος έλλειψης του ενζύμου G6PD κ.α).
 • Εξετάσεις πηκτικότητας, για τη μελέτη της Αιμόστασης και των Διαταραχών της καθώς και των παραγόντων θρομβοφιλίας (PT-INR, APTT, ινωδογόνο, D-DIMERS, έλεγχος αιμοπεταλίων, προσδιορισμός anti-xa, δραστικότητα πρωτεΐνης C, S, APCR κ.α).
 • Εξετάσεις για τη μελέτη των Αιμοσφαιρινοπαθειών στα πλαίσια του ελέγχου των κληρονομικών αναιμιών με τη μέθοδο HPLC (β-Μεσογειακή Αναιμία, Δρεπανοκυτταρική Αναιμία κ.α).
ΤΜΗΜΑ

Βιοχημικό

Το βιοχημικό εργαστήριο λειτουργεί με αυτοματοποιημένα συστήματα σύγχρονης τεχνολογίας και υψηλών προδιαγραφών που εξασφαλίζουν ταχύτητα και αξιοπιστία σε όλο το φάσμα των εξετάσεων κλινικής χημείας.

Καθημερινά εκτελεί μεγάλο όγκο εξετάσεων ρουτίνας και επείγουσας φύσεως με καθοριστική σημασία στην πρόγνωση, διάγνωση και θεραπεία της κάθε νόσου.

Συμμετέχει σε Διεργαστηριακά προγράμματα ελέγχου ποιότητας με οίκους του εξωτερικού και συγχρόνως πραγματοποιεί με επιτυχία προγράμματα εσωτερικού ελέγχου ποιότητας για όλες τις διενεργούμενες εξετάσεις.

Διαθέτει μία συνεχώς διευρυνόμενη λίστα απλών και ειδικών εργαστηριακών εξετάσεων όπως:

 • Γενικές Βιοχημικές εξετάσεις για έλεγχο Καρδιολογικό, Λιπιδαιμικό, Νεφρικής και Ηπατικής λειτουργίας, Διαβητολογικό, Δεικτών Αναιμίας.
 • Βιοχημικές εξετάσεις ούρων και λοιπών βιολογικών υγρών.
 • Εξετάσεις για τον προσδιορισμό επιπέδων φαρμάκων, Βιταμινών, οστικών. δεικτών, πρωτεϊνών οξείας φάσεως, καρκινικών δεικτών.
 • Ηλεκτροφορήσεις πρωτεϊνών αίματος και ούρων.

Όλες ιδιαίτερης διαγνωστικής αξίας.

ΤΜΗΜΑ

Ορμονολογικό

Το Ορμονολογικό τμήμα του εργαστηρίου καθημερινά εκτελεί μεγάλο αριθμό ορμονικών αναλύσεων που χρησιμεύουν στον έλεγχο της φυσιολογικής λειτουργίας των ενδοκρινών αδένων και των νοσημάτων που σχετίζονται με αυτούς.

Οι εξετάσεις αυτές είναι απαραίτητες για τον έλεγχο του θυρεοειδούς, του σακχαρώδη διαβήτη, της οστεοπόρωσης, των παθήσεων των επινεφριδίων, των διαταραχών της ανάπτυξης, τον έλεγχο του αναπαραγωγικού συστήματος, τον προγεννητικό έλεγχο και πολλών άλλων.

Η αξιολόγηση των εργαστηριακών αναλύσεων και όλων των απαιτούμενων πληροφοριών, από το έμπειρο ιατρικό προσωπικό μας, εξασφαλίζει υψηλής αξιοπιστίας αποτελέσματα.

ΤΜΗΜΑ

Ανοσολογικό/Ιολογικό

Το Ανοσολογικό – Ιολογικό τμήμα του εργαστηρίου μας διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό και χρησιμοποιεί τεχνικές που περιλαμβάνουν τον Ανοσοφθορισμό, την Elisa, τη Νεφελομετρία, την Ανοσοχρωματογραφία, την Συγκολλητινοαντίδραση κ.α.

Στο τμήμα διενεργούνται εξειδικευμένες ορολογικές εξετάσεις που ελέγχουν την λειτουργία του Ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού και των λοιμωδών νοσημάτων.

Ειδικότερα πραγματοποιεί:

 • Έλεγχο αυτοαντισωμάτων (ANA, anti – DNA, APCA, Aντιθυρεοειδικά αντισώματα κ.α.) για την εργαστηριακή διερεύνηση των αυτοάνοσων νοσημάτων (Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος, Ρευματοειδής Αρθρίτιδα, Θυρεοειδίτιδα του Hashimoto, Ελκώδη Κολίτιδα, νόσο του Crohn, Ψωρίαση κ.α.).
 • Προσδιορισμό Αντισωμάτων και Αντιγόνων διαφόρων ιών και βακτηρίων.
 • Προγεννητικό έλεγχο (Αντισώματα για Τοξόπλασμα – Μεγαλοκυτταροϊό και Ερυθρά).
 • Έλεγχο των δεικτών της Ηπατίτιδας Α, Β, C.
 • Μέτρηση Ανοσοσφαιρινών, παραγόντων συμπληρώματος, Ra- Test, ASTO, Lpa, ApoA, ApoB.
 • Aνοσοκαθήλωση ορού και ούρων.
 • Εξετάσεις για αντιγόνα και αντισώματα των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων (HIV, I II, Ag/ Αb 4ης γενιάς, Σύφιλη κ.α.).
ΤΜΗΜΑ

Μικροβιολογικό

Το Μικροβιολογικό Τμήμα ασχολείται με τη μικροβιολογική διάγνωση των αιτιών των λοιμωδών νόσων .

Χρησιμοποιεί σύγχρονες τεχνικές και διαδικασίες όπως αυτές ορίζονται από τους Διεθνείς οργανισμούς ποιότητας (CLSI, EUCAST, WHO).

Ενδεικτικά διενεργούνται:

 • Οροδιαγνωστικές εξετάσεις για λοιμώδη νοσήματα (Σύφιλη, Σαλμονέλλωση, Τυφοειδής πυρετός, Βρουκέλλωση κ.α.).
 • Καλλιέργειες βιολογικών δειγμάτων (ούρων, ρινοφαρυγγικού, πτυέλων, κολποτραχηλικού, κοπράνων και λοιπών υγρών και εκκριμάτων).
 • Ειδικές καλλιέργειες Μυκοπλασμάτων και έλεγχο Xλαμυδίων.
 • Αντιβιογράμματα και έλεγχο των μηχανισμών αντοχής στα αντιβιοτικά.
 • Βιοχημικός έλεγχος και μικροσκοπική εξέταση ούρων.
 • Μικροσκοπική αναζήτηση παρασίτων και μυκήτων σε βιολογικά δείγματα.
 • Αναλύσεις Σπέρματος (Σπερμοδιάγραμμα).
 • Ειδικές εξετάσεις για την ανίχνευση τοξινών σε δείγματα κοπράνων (Adeno - virus, Rota – virus, Τοξίνη Α κ’ Β για Clostridium difficile).

Όλες οι διενεργούμενες εξετάσεις αξιολογούνται από τους έμπειρους συνεργάτες Βιοπαθολόγους του τμήματος ώστε να εξασφαλίζονται αποτελέσματα υψηλής αξιοπιστίας, απαραίτητα στην κλινική διάγνωση.

ΤΜΗΜΑ

Κυτταρολογικό

Στο κυτταρολογικό μας τμήμα εκτελούνται εξετάσεις σε κολπικά εξωτραχηλικά και ενδοτραχηλικά επιχρίσματα (PAP test – thin Prep), κυτταρολογικές εξετάσεις σε ούρα, πτύελα, εκκρίματα μαστού και άλλων βιολογικών υλικών, εξετάσεις σε υλικό παρακέντησης με λεπτή βελόνα (FΝΑ) του θυρεοειδούς.

ΤΜΗΜΑ

Μοριακής Γενετικής

Το εργαστήριο του Ομίλου μας διαθέτει ένα πλήρως εξοπλισμένο Τμήμα Μοριακής Γενετικής, Βιοασφάλειας ΙV. Εκτελεί μεγάλο αριθμό εξειδικευμένων διαγνωστικών εξετάσεων, απαραίτητων στην πρόληψη, τη διερεύνηση της προδιάθεσης, την έγκαιρη διάγνωση και παρακολούθηση ασθενειών που σχετίζονται με κληρονομικές παθήσεις ή λοιμώδη νοσήματα. Στελεχώνεται από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και Μοριακούς Βιολόγους και χρησιμοποιεί σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Ενδεικτικά στο εργαστήριο διενεργείται μεγάλο εύρος εξειδικευμένων εξετάσεων, ειδικότερα:

 • Μοριακής Βιολογίας και Ιολογίας για την ανίχνευση βακτηρίων αναπνευστικού, σεξουαλικά μεταδιδόμενων παθογόνων, βακτήρια που σχετίζονται με υπογονιμότητα, ανίχνευση παρασίτων, ηπατίτιδας Α, Β, C, ερπητοϊούς, HIV, Γρίπης Α και Β, SARS-CoV-2.
 • Μοριακής Γενετικής και Κυτταρογενετικής εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου, υπογονιμότητας, θρομβοφιλίας, κυστικής ίνωσης, ελέγχου για κοιλιοκάκη, αιματολογικά νοσήματα, κ.α.
ΤΜΗΜΑ

Αλλεργιών

Στο ειδικό αυτό τμήμα διενεργούνται αναλύσεις για τον προσδιορισμό αβλαβών συνήθως ουσιών που ονομάζονται αλλεργιογόνα (γύρις, τρόφιμα, σκόνη, φάρμακα κ.α.) και που σε κάποιες περιπτώσεις προκαλούν την έντονη αντίδραση του οργανισμού (ρινίτιδα, επιπεφυκίτιδα, δερματίτιδα κ.α.), μετά την έκθεσή του σε αυτά.

Η αντίδραση αυτή χαρακτηρίζεται ως Αλλεργία και οφείλεται σε υπερευαισθησία του Ανοσιακού μας συστήματος.

Το εργαστήριό μας χρησιμοποιεί τη μέθοδο αναφοράς ImmunoCAP για τη μέτρηση αυτών των ειδικών IgE.

Η εξέταση πραγματοποιείται με απλή λήψη αίματος.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Επικοινωνήστε
Μαζί μας
Περισσότερα
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας
στο κέντρο που σας εξυπηρετεί
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή

06.00 – 21.00

Σάββατο

06.00 – 16.00

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ
210 400 1010